Från Laravel app till progressive web app

av Felix Wetell


Hallå!

Har jobbat en hel del natt på Telia nu och därmed har jag en hel del tid att sitta och koda, eftersom vi har så mycket dötid. 

Har fokuserat på att vidarutveckla mitt portfolio (https://felixmade.me). Jag har jobbat med att utveckla lite nya funktioner men även lagt ner tid på att utveckla lite JavaScript funktioner, för att träna på det. Sidan har även fått ett ansiktslyft för att göra den mer "levande". Man får ett mycket bättre intryck så fort man kommer in på sidan nu. 

Förutom det har jag jobbat med att öka sidan prestanda, öka SEO, öka tillgängliheten sam göra den till en PWA (progressive web app). Jag har lagt ner en hel del tid att förstå hur man hanterar paket med NPM. Med det har jag bytt ut länkar som hämtar in kod till att hämta in koden som NPM paket och ladda in dem direkt i min JavaScript-fil. Coola grejer, har ökat prestandan marginellt. Även lite lazy-loading på alla bilder för att snabba upp det lite extra. 

Nu till PWA. Det tog mig ett tag att hitta en guide som hjälpte mig komma igång med det. Börja 3-4 stycken men kom till en punkt när jag könde att man inte hade kontroll på vad man gjorde. Det slutade med att jag pusslade ihop några och lyckades. För att förenkla det i framtiden skrev jag en gist för att underlätta att göra det i framtiden. Den tar fram det mest basic som man behöver lägga till för att bygga om sin app till en progressiv webb app. Ta gärna en titt på mina andra guider som jag gjort, så kanske du kan få lite inspiration. 

Det rullar på nu, kanske lägger upp ett till inlägg snart med lite mer uppdatering hur det går med jobbansökan, kundprojekt och annat som händer i livet. 😊

Nu är det dags att fortsätta koda och jobba natten ut!
Hörs sen, me out. 


Kolla in andra inlägg:

Expriment på portfoilo-sidan


Tjenare!Har börjat exprimentera och infört lite nya ideér på mitt portfolio. Det är ett ställe att testa på, så allt kanske inte är bra. Vem vet egenltigen. I alla fall, har publicerat ...
Läs mer